Van passie naar beroep

Mijn naam is Kiki Voskamp en ik ben 61 jaar. Ik heb 2 kinderen, een dochter en een zoon.

Als klein meisje zat ik al op een cursus Keramiek, op mijn 18e ben ik gaan draaien voor mijn plezier. Het was een uitdaging, de techniek van het draaien onder de knie te krijgen en hoger en hoger te kunnen komen. De zachte, zompige materie van klei is hierbij heerlijk aan je handen en geeft een soort rust. Het creëren van beelden en abstracte sculpturen kreeg ook meer en meer vorm.  Deze ontwikkeling heeft ertoe geleid dat ik de Keramische Ambachtelijke Opleiding in Gouda ben gaan volgen.

Na het behalen van de keramische opleiding heb ik een jaar in een pottenbakkerij gewerkt, waarna ik voor mijzelf ben begonnen met "Kiek Keramiek". Ik leer de cursisten de techniek van het draaien en ondersteun een ieder bij het maken van zijn of haar creatie. Werken met je handen en kijken alsmaar weer kijken of de verhoudingen kloppen en of de uitdrukking daar is.  

Werk in opdracht is leuk om te doen, het blijft een uitdaging. Gemaakt voor menigeen: een grafkei, schalen, beelden, zonnen en bloemen voor in de tuin.  Kinderfeesten doe ik ook met veel plezier, kinderen genieten meestal erg van het materiaal klei, daarbij mogen ze nu ook eens lekker vies worden.

Ik geef nu sinds 2003 les en ik merk dat mijn ervaring met de verschillende technieken en glazuren gegroeid is. Hier heb ik veel plezier van bij mijn lessen en bij het maken van mijn eigen creaties. Kortom, een heerlijk vak!

Hartelijke groet, Kiki

verzorgd door Cubiso