Werken met je handen, heerlijk!

Je kunt leren draaien op de draaischijf met je handen in de zompige klei, is een boeiend en rustgevend proces. "Wat heerlijk, ik kan even nergens anders aan denken, ik ga er helemaal in op" is een reactie die ik telkens weer hoor.

Met de hand kun je ook vele zaken maken, de mooiste creaties ontstaan! Het zien van elkaars werk stimuleert en zet  aan tot vernieuwing. Het decoreren met onderglazuren, metaaloxides of glazuren maakt het voorwerp af en klaar voor gebruik.

De groepen bestaan uit beginners en gevorderden, welke door elkaar aan het werk zijn. De groepen bestaan uit maximaal acht personen. Doordat de groepen klein zijn kan ik iedereen helpen. Gezelligheid is ook van belang het is tenslotte voor je plezier. 

Mocht je last van reuma hebben of iets anders als belemmering zien om met klei te werken, neem dan contact met mij op. Mijn ervaring is dat de spierkracht er juist beter van wordt en het de tastzin bevordert. Klei is een materiaal dat zelfs de drukste kinderen rust kan geven. 

De cursus bestaat uit een blok van 16 lessen, na elk blok kun je besluiten wel of niet verder te gaan. Van deze mogelijkheid wordt echter niet veel gebruik van gemaakt, vele cursisten hebben dan ook al jaren les.

Je kunt ook halverwege een blok instromen, dan betaal je het resterende aantal lessen van dat blok. Mocht je een les missen, dan kan deze ingehaald worden op een andere dag. Je haalt in binnen hetzelfde blok. Je start dus elk blok met een schone lei.

Tijden: dinsdag- en woensdagavond: 19.00-21.15 uur, woensdag- en vrijdagochtend 09.30-11.45 uur.  

De kosten per blok (16 lessen) zijn 256,00--€. Het lesgeld kan worden betaald bij aanvang van het blok. Deze prijs is exclusief materiaal.

verzorgd door Cubiso